• 20.12.2023
Ödemiş Ticaret Odası'nda "ENFLASYON MUHASEBESİ" Semineri Yapıldı.
Ödemiş Ticaret Odası Konferans Salonu’nda "Enflasyon Muhasebesi Genel Bilgilendirme Semineri” Yeminli Mali Müşavir Ali KAHVECİ, S.M. Mali Müşavir Merve KAHVECİ OKTAY ve S.M. Mali Müşavir Şakir SEÇEN ’in sunumlarıyla gerçekleşti. Son yıllarda tüm dünyanın ortak sorunu haline gelen ‘yüksek enflasyon’ ülkemizde de firmaları olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple firmaların tarihi maliyetler ile hazırladıkları mali tablolar gerçek finansal durumlarını göstermemekte ve faaliyet sonuçları yanlış hesaplanmaktadır. Yüksek enflasyon nedeniyle son dönemde iş dünyası temsilcilerinin öncelikli talepleri arasında bulunan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca tebliğ taslağı hazırlanarak sektör görüşüne sunulan ‘Enflasyon Muhasebesi’ uygulamasına ilişkin yapılan seminerde Yasal Düzenlemeler, 2023 Yılı Uygulama Esasları, Mali Tablolara Etkisi, Vergisel Sonuçlar, Hazırlık sürecinde yapılması gerekenler, Vergi etkisini azaltmak ve engellemek için neler yapılabilir başlıklı konular hakkında detaylı bilgiler verildi. Eğitime faaliyet gösteren çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir katılım sağladı. Konu hakkında bilgiler aktarıldıktan sonra soru cevap bölümüyle seminer sona erdi.