Haberler

Irak Standardizasyon ve Kalite Kontrol İdaresi Başkanı İle Gerçekleştirilen Toplantı

  • 09.11.2023
  • odemis
Sayın Üyemiz; Bağdat Ticaret Müşavirliği'nden alınan bir yazıya atfen Irak Standardizasyon ve Kalite Kontrol İdaresi Başkanlığı ile yapılan toplantıya dair bilgi verilmiş olup, Irak
özelinde Sevk Öncesi İnceleme uygulaması, uygulamadaki sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi almak için ilgili müşavirlikle irtibata geçilmesinin faydalı olacağı açıklanmıştır.

Bağdat Ticaret Müşavirliğimiz tarafından iletilen bir yazıda, Irak Standardizasyon ve Kalite Kontrol İdaresi Başkanlığı (COSQC) İle bir toplantı gerçekleştirildiği ve söz konusu toplantıda, Sevk Öncesi İnceleme (SÖİ) işlemlerinde Irak Merkezi Yönetimi (IMH) ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından farklı firmaların yetkilendirilmesi nedeniyle Irak’a ihracat yapan Türk firmalarının geçişlerde yaşadıkları sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin görüşler hakkında bilgi verilmektedir. Söz konusu uygulama ve çözüm önerilerine ilişkin ayrıntılı bilgi almak için ilgili Ticaret Müşavirliğimiz (bagdat@ticaret.gov.tr) ile irtibata geçilmesinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir.

Bilgilerinize Sunulur.
Irak Standardizasyon ve Kalite Kontrol İdaresi Başkanı İle Gerçekleştirilen Toplantı

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam