Haberler

ÖDEMİŞ TiCARET ODASI NOHUT MAYALI EKMEĞİ'NE TESCİL ALDI

  • 04.10.2023
  • odemis
İlçemizde üretilen ürünlerin korunması, kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve yöresel ürünlerimizin yurtiçi ve yurtdışında tanıtımının yapılabilmesi amacıyla coğrafi işaret tescil belgesinin alınması büyük öneme sahiptir.

Ürünlerin coğrafi işaretler aracılığıyla tescil edilerek koruma altına alınması ve ekonomik katma değerinin artırılması amacıyla başlatılan coğrafi işaret çalışmalarında 20 Nisan 2021 tarihinde Ödemiş Ticaret Odası olarak başvurusunu yaptığımız meşhur “Ödemiş Nohut Mayalı Ekmeği” coğrafi işareti başvurumuz, 04 Ağustos 2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiştir.

4 Ekim Çarşamba günü Ahrandı Restaurant’da Ödemiş Ticaret Odası tarafından “Coğrafi İşareti” alınan “ÖDEMİŞ NOHUT MAYALI EKMEĞİN” lansman toplantısı yapıldı.

Programa Ödemiş Kaymakam’ı Sayın Fatih AKSOY, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Sayın Hasan ÖZGE, Ödemiş Belediye Başkan Vekili Feridun AZEROĞLU, Beydağ Belediye Başkanı Feridun YILMAZLAR, Meslek Kuruluşlarının Başkanları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sektör Temsilcileri, Oda Meclis Üyeleri katılım sağladı.
Lansman Toplantısında konuşmacı olarak söz alan; Tarım Yazarı ve Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmail Uğural ve Yöresel Ürünler Ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı YÜciTA Başkanı Prof. Dr. Sayın Yavuz TEKELİOĞLU Coğrafi İşaretlerin önemi hakkında bilgilendirmeler de bulundular.

Coğrafi İşaretli Ürünümüzün Bölgemiz ve Üreticilerimiz için Hayırlı Olmasını Diliyoruz.
ÖDEMİŞ TiCARET ODASI NOHUT MAYALI EKMEĞİ'NE TESCİL ALDI
ÖDEMİŞ TiCARET ODASI NOHUT MAYALI EKMEĞİ'NE TESCİL ALDI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam