39.DÖNEM GÜMRÜK BİRLİĞİ ORTAK KOMİTESİ GÜNDEMİ HK.

• 27.07.2023

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Gümrük Birliği'ni doğrudan ilgilendiren alanlarda ortaya çıkan sorunların çözümü ve Gümrük Birliği'nin düzgün işleyişinin temini amacıyla Türkiye-AB Gümrük Birliği Ortak Komitesi (GBOK) toplantıları düzenleneceği belirtilmiştir.

Bu çerçevede, 39. Dönem GBOK Toplantısı'nın 30 Kasım-1 Aralık 2023 tarihlerinde ülkemiz ev sahipliğinde Avrupa Komisyonu temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilmesi öngörülmekte olup, söz konusu toplantının gündeminde yer alacak konuların tespitine yönelik hazırlık çalışmaları başlatılmıştır.

Bahse konu toplantı gündemine alınmasında yarar gördüğünüz konuların gerekçeleri ile birlikte 28 Temmuz 2023 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilmek üzere, Odamıza gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

39.DÖNEM GÜMRÜK BİRLİĞİ ORTAK KOMİTESİ GÜNDEMİ HK.