Haberler

Kanada Sınır Hizmetleri Kurumunun (CBSA) Gümrük Vergisi Kıymet Yönetmeliği Değişiklik Önerisi

  • 19.06.2023
  • odemis
Sayın Üyemiz; Ticaret Bakanlığı’nın 14.06.2013 tarih ve 52229414 sayılı yazısı. İlgi de kayıtlı yazıda, Ottawa Ticaret Müşavirliğimiz tarafından alınan yazıya atfen, "Kanada Sınır
Hizmetleri Kurumunun (CBSA) Gümrük Vergisi Kıymet Yönetmeliği Değişiklik Önerisi" hakkında kapsamlı bilgi verilmekte olup, söz konusu öneriye ilişkin ayrıntılı açıklama (Ek 1) ve öneri taslağının orijinal metni (Ek 2) iletilmektedir. Yazıda devamla, anılan yönetmelik değişikliğine ilişkin sürecin, Kanada'da "yerleşik olmayan ithalatçı" statüsü bulunan firmalarımız ve ihracatçılarımız tarafından, partnerlik ilişkisi tesis ettikleri ithalatçı veya
gümrük komisyoncusu gibi ilgili diğer paydaşlar ile istişareli bir şekilde yakından takip edilmesinin faydalı olacağının değerlendirildiği ifade edilmektedir.
Bu çerçevede, konuyla ilgili değerlendirmelerin Ek 1'deki bağlantı üzerinden 26 Haziran 2023 tarihine kadar iletilmesi mümkündür.

https://drive.google.com/file/d/1xBAyaYtlStRqCaQEHx-x9p39AhMeiEKc/view?usp=sharing

Bilgilerinize Sunulur.
Kanada Sınır Hizmetleri Kurumunun (CBSA) Gümrük Vergisi Kıymet Yönetmeliği Değişiklik Önerisi

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam