Arjantin Ekonomi Bakanlığı Ticaret Müsteşarı İle Görüşme Duyurusu

• 26.05.2023
Sayın Üyemiz; Ticaret Bakanlığı'nın 17.05.2023 tarih ve 00085509219 sayılı yazısı. İlgide kayıtlı yazıda, Buenos Aires Ticaret Müşavirliğimiz tarafından iletilen yazıya atfen, Arjantin'de yaşanan
ekonomik istikrarsızlık ve döviz rezervi sorunları nedeniyle, Arjantinli ithalatçı firmaların Arjantin makamlarından ithalat lisansı temin etmekte zorlandıkları, söz konusu lisansların mal ithalatı için 90 gün,
hizmet ihracatı için 60 gün veya Arjantin makamlarının takdirine göre daha uzun sürelerde lisans temin edilebildiği, ithalat bedellerinin ürünün niteliğine göre değişmekle birlikte ürünün sevk edilmesinden 180 gün veya daha sonra ödenebildiği, bu kapsamda firmaların Arjantin makamlarından gerekli ithalat izinlerini alabilmeleri için Büyükelçiliğimiz ve Müşavirliğimizce girişimlerde bulunulduğu belirtilmektedir.

Yazının devamına linkten ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize Sunulur.
Arjantin Ekonomi Bakanlığı Ticaret Müsteşarı İle Görüşme Duyurusu