• 10.01.2023
ÖTO KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASINA DESTEK VERDİ

Ceza infaz kurumu kütüphaneleri için bugün Ödemiş Öğretmen Evi’nde “Kitap İyileştirir” düşüncesi ile kitap bağış kampanyası düzenlendi. Ödemiş Ticaret Odası olarak biz de kampanyaya kitap bağışında bulunarak destek olduk.

Ödemiş Ticaret Odası’ndan Genel Sekreter Adnan BENGİ’ nin katılım sağladığı kampanyanın açılış etkinliğine protokol olarak Ödemiş Kaymakam’ı Fatih AKSOY, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Yasin COŞKUN, Ödemiş Belediye Başkan’ı Mehmet ERİŞ, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Hasan ÖZGE , Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdür’ü Sunullah DESTİCİOĞLU , Ödemiş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Faruk TUTAR katılım sağladı. Cezaevi müdürleri ve çalışanlarının da katılım sağladığı etkinliğe Ödemiş Halkı getirdiği kitaplarla destek verdi.

Hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla hazırlanan “Adalet Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığı İş Birliği Protokolü” 24 Ekim 2019 tarihinde imzalanmıştı. Bu protokol ile birlikte, hükümlü/tutuklular halk kütüphanelerindeki 17 milyon yayına erişim imkânına kavuşmuştu. Hükümlü ve tutuklular tarafından yeni ve güncel yayınlara ulaşmaları için 2021 yılında “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için Kitap Bağış Kampanyası” düzenlenmiş olup, 256.376 kitap toplanmıştır. Yoğun talep üzerine yeniden kitap bağış kampanyasının yapılması kararlaştırılmıştır. 10 Ocak – 15 Şubat tarihleri arasında sürecek olan kampanyada, kitap bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız Ödemiş Öğretmenevi’ nde kurulan stantlara giderek kitap bağışında bulunabilir.