Haberler

ÖTO ÖDEMİŞ İPEĞİNE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

  • 28.06.2022
  • ezgi
Ödemiş Ticaret Odası olarak bölgemiz değerlerine önem veriyoruz. Atalarımızdan süregelen tarih boyunca aktarılmış lezzetlerimize, ürünlerimize ve mesleklerimize sahip çıkıyoruz. Son olarak coğrafi işaret başvurusu yaptığımız Ödemiş İpeği’ nin tescil sürecini tamamladık ve Coğrafi işaret belgesini aldık ve Ödemiş Ticaret Odası Konferans salonunda Lansman toplantısını yaptık.

Ödemiş İpeği Coğrafi İşaret Lansman Toplantısına Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat ERİŞ, Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Metin DURSUN, Ödemiş Kaymakam’ı Sayın Fatih AKSOY, Ödemiş İlçe Tarım Müdür’ü Sayın Ömer Faruk TUTAR, Ödemiş ipeği üretici firmalardan Ödemiş İpek firmasından Eyüp BayındIR , Hedef Tekstil firmasından Serkan CİRİTOĞLU, Zeki Mert İpek firmasından Tuğba MERT ve Tahir MERT, Ersoy Horzum firmasından Ersoy İPEK ve İpekçikle uğraşan kadın girişimcilerden Nezihe UZUNKOL ve Gülfer KESKİN katılım sağladılar.

Lansman toplantısında; Ödemiş İpeğinin geçmişten günümüze tarihsel bilgileri verildi, üretici firmalar üretim süreçleri hakkında bilgilendirmede bulundu ve Ödemiş İpeğinin duyulurluğunun arttırılması yönünde yaptıkları çalışmalarından bahsettiler.

Yapılan Lansman toplantısı ile ilgili Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat ERİŞ ,
“2020 yılında başvuru sürecine başladığımız Ödemiş İpeği’nin tescil sürecini Şubat 2022 yılında tamamladık. Belgemizin bize ulaşma sürecinden sonra da sizlerle bir araya gelerek bu başarıyı paylaşmak istedik. Ödemiş Ticaret Odası olarak coğrafi işaret tescilini aldığımız beşinci ürün. Ödemiş ürünlerine katma değer sağlayabilmek için gerekli çalışmalarımıza devam ediyoruz ve yeni alacak olduğumuz coğrafi işaretlerimiz de yoldadır. Ödemiş İpeği’nin Coğrafi İşaret tescilinin üreticilerimize ve bölge halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Dedi.
ÖTO ÖDEMİŞ İPEĞİNE COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam