Haberler

ÖDEMİŞ’E YENİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

  • 16.05.2022
  • ezgi
ÖDEMİŞ’E YENİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Ödemiş Ticaret Odası Başkan’ı Rıfat ERİŞ, Meclis Başkan’ı İbrahim SÜRAV ve Genel Sekreter Adnan BENGİ, Ödemiş Belediye Başkan’ı Sayın Mehmet ERİŞ’İ ziyaret etti.

Ödemiş Ticaret Odası olarak üyelerimizin taleplerini Sayın Belediye Başkanımıza ilettik ve toplantıya dair Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat ERİŞ;

“Ödemiş ilçesinde bulunan mevcut sanayi sitesi geçmişte 50 ve 100 m2 lik dükkanlar şeklinde yapılmıştır. Birinci derece tarım arazisi üzerine kurulu Ödemiş ilçesinde marjinal tarım arazisi de olmadığından mevcuttaki sanayi sitesi de büyüyen şirketlere ya da yeni yatırımcıların faaliyet göstermesine imkan tanımadığından, Ödemiş'in gelişmesine ve sanayileşmesine olanak sağlayamamaktadır. Ödemiş 'te birçok yatırımcı ve üyelerimiz mevcuttaki iş yerlerini büyüterek ihracat yapmak istediklerini ve daha çok istihdam sağlamak istediklerini ancak yer olmadığı için daha büyük alanlarda üretim yapamadıklarından taleplere cevap veremediklerini dile getiriyorlar. Mevcuttaki sanayi sitesinde alan yetersizliğinin yanı sıra birkaç meslek grubunun da birbirine yakın alanda üretim yapıyor olması üreticiler için sorun haline geliyor. Örneğin gıda üretimi yapan bir mandıracı ile sanayi üreticisinin iş yerleri yan yana yer almaktadır. Meslek gruplarına göre de iş yeri alanlarının ayrılması gerekmektedir. Ödemiş Ticaret Odası olarak üyelerimizden aldığımız geri dönüşler üretim için yeni yerlere ihtiyaç olduğu, daha büyük sanayi sitesine ihtiyaç duyulduğu yönündedir. Ayrıca yaptığımız ikili görüşmelerde de Organize Sanayi Bölgesi gibi büyük alanlardan ziyade 500 ile 3000 m2 arasında kapalı alanı bulunan Küçük Sanayi Sitesi'ne ihtiyaç olduğu görülmektedir. Biz de bu ihtiyaç dahilinde görüşlerimizi ve talebimizi iletmek için Sayın Başkanımızla görüşmeye geldik. Ödemişimizin ticari faaliyetlerinin gelişimi için ve yeni sanayi sitesi alanının yaratılması için gereken desteği vereceğimizi Sayın Belediye Başkanımıza ilettik. Belediyemizin de başlatmış olduğu çalışmaları mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak hem Ödemişimizin hem de üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğini temenni ediyoruz.” Dedi.
ÖDEMİŞ’E YENİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam