Haberler

2021 Yılı Beyan Dönemi

  • 28.03.2022
  • ezgi
Sayın Üyemiz,

Gerçek kişiler tarafından 2021 yılında elde edilen; ticari kazanç, zirai kazanç, ücret geliri, serbest meslek kazancı, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı ve diğer kazanç ve iratlar (değer artışı kazancı ve arızi kazançlar) için yıllık gelir vergisi beyannamesi için son gün 31 Mart 2022 tarihidir.

  • Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri yıllık gelir vergisi beyannamelerini elektronik ortamda gönderebilmektedirler.
  • Geliri sadece kira geliri, ücret geliri, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından oluşan mükellefler yıllık gelir vergisi beyannamelerini kendileri için önceden hazırlanmış olan Hazır Beyan Sistemi üzerinden vergi dairesine gitmeden kolay, hızlı ve güvenli şekilde verebilirler. Hazır Beyan Sistemine internet sayfası (gib.gov.tr) üzerinden 7 gün 24 saat ulaşılabilmektedirler.

Yıllık Gelir Vergisi Beyannamenizin önceden hazırlanarak onayınıza sunulduğu ve işlemlerinizi daha kolay yapabildiğini link aşağıdaki gibidir,

https://hazirbeyan.gib.gov.tr/#/

Diğer bilgilendirmeler ile ilgili bilgilere de

https://www.gib.gov.tr/node/158936

adresinden ulaşabilirsiniz.


Bilgilerinize Sunarız.
2021 Yılı Beyan Dönemi

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam