Haberler

EKONOMİYE DAİR DEĞERLENDİRMELER

  • 19.11.2021
  • ezgi
Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat ERİŞ, ekonominin fiyatlayamama ve stoklama sorunu ile ilgili değerlendirmelerini şu şekilde aktardı.

“Şu anda ticaretin önünde en büyük engel fiyatlayamama problemi olarak görülüyor. Özellikle hammaddelerin kısıtlı olması ve hammadde tedarikçilerinin net fiyatlama yapmak istememesi, işletmelerin fiyat çalışmaları yapmasına engel oluyor. İçinde bulunduğumuz şu çok değişkenli ortamın yeni etkenler ortaya çıkmazsa bir iki haftalık süreçte dengeye oturacağını düşünüyorum. Kurların belli bir seviyede durması ile özellikle fiyatlama çalışmaları tamamlandığında inşaattan gıdaya kadar tüm sektörlerde tedarik akışı yeniden sağlanacaktır. Ancak şu da unutulmamalıdır ki bu tarz ortamlar yeni fırsatları da beraberinde getirir. Düşürülen faiz oranları reel bankacılık ortamına yansıtıldığında üretimin artmasına neden olacaktır. Üretim kapasitesinin artması da ülke ekonomisi ve şirketlerin büyümesi için olanak sağlayacaktır. Bu dönemin en kritik noktalarından biri de piyasada doğru algının oluşmasıdır. Artan fiyatlar nedeniyle üretilen malın piyasaya arz edilmeyip depolama yapılması, istenmeyen bir olay olduğu gibi bürokratlarla da yaptığımız görüşmede bu konuyla ilgili devletin de çalışmaları olduğu, kötü niyetli şekilde stokçuluk yapan kişilerin tespit edilmesi ile ilgili yoğun çalışmaların devlet tarafından yapıldığını da biliyoruz. Üyelerimiz de ücretini ödedikleri malları tedarik etmekte zorlanırsa, Ödemiş Ticaret Odası’na sorunun çözümü ve sürecin hızlanması için başvurabilirler. Üyelerimize yardımcı olmak için biz de gerekli bürokratlara gerekli bilgileri ulaştırıp, bir an evvel sorunun çözülmesini sağlayabiliriz.”
EKONOMİYE DAİR DEĞERLENDİRMELER

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam