Haberler

DİJİTAL EHLİYET ( SAYISAL TAKOGRAF KARTI) VERMEYE BAŞLADIK

  • 18.11.2021
  • ezgi
ÖDEMİŞ TİCARET ODASINDAN ÜYELERİNE YENİ BİR HİZMET DAHA
DİJİTAL EHLİYET VERMEYE BAŞLADIK

Ödemiş Ticaret Odası, dijital ehliyet de denen sayısal takograf kartı hizmeti verme yetkisini alarak üyeleri için çalışmaya devam etmektedir. Kamyon, kamyonet, otobüs sahipleri bundan böyle İzmir’e gitmeden işlemlerini Ödemiş Ticaret Odası’nda sonuçlandırabilecekler.

Mekanik ve elektromekanik takograf cihazları yerine, 1 Mayıs 2006 tarihinden itibaren AB’ye üye ülkelerde Avrupa Birliği’nin ilgili mevzuatı uyarınca karayolu taşımacılığında kullanılan yeni araçlarda sayısal takograf kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Sayısal takograf uygulaması ile profesyonel sürücülerin davranışlarına/faaliyetlerine ilişkin daha fazla ve güvenilir veri toplayarak, karayolu güvenliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Takograf kartı, taşıtın kat ettiği mesafeyi, taşıtın yol boyunca hızını, sürüş zamanını ve dinlenme sürelerini sayısal olarak kayıt altına alan bir karttır. Yolculuğun güvenli hale getirilmesi için bir zorunluluk olarak uygulanmaktadır. Ağırlıkları 3 bin 500 kg ve üzeri olan kamyonet, kamyon ve TIR araçlarının yanı sıra, yolcu kapasitesi 17 yolcudan fazla olan otobüslerde takograf kullanımı mecburi tutulmaktadır.

Ödemiş Ticaret Odası’nın üyelerine sunduğu bu yeni hizmet ile ilgili Yönetim Kurulu Başkan’ı Rıfat ERİŞ,

“Odamız üyelerinden ve taşımacılık işiyle uğraşan bölgemizdeki esnaftan gelen yoğun talepler üzerine dijital ehliyet (takograf kartı) verme yetkisini Ödemiş Ticaret Odası olarak aldık.Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’da taşımacılık işiyle iştigal eden iş insanları sayısal takograflarının kartlarını kartı alabilmek için artık İzmir’e gitmelerine gerek kalmamıştır. Takograf kartı verme işlemlerinin bundan sonra Ödemiş’te odamızda yapabileceğiz. Bu hizmetimizin üyelerimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
DİJİTAL EHLİYET ( SAYISAL TAKOGRAF KARTI) VERMEYE BAŞLADIK

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam