Kağıtsız İhracat Uygulaması/Bilgisayarlı Gümrük Etkinlikleri Sistemi (BİLGE) Hakkında

• 09.02.2021

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen 01.02.2021 tarihli ve 34221550-100-981 sayılı yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın ekteki yazısına atıfta bulunularak kağıtsız ihracat uygulaması kapsamında mavi ve yeşil hatta işlem gören beyannameler ile ilgili BiLGE Sisteminde düzenleme yapıldığı belirtilmiştir.

Yazıda devamla, konu hakkındaki pilot uygulamanın 22.02.2021 tarihinde Ankara Gümrük Müdürlüğünde gerçekleştirileceği ve uygulamanın 03.03.2021 tarihinde tüm gümrük müdürlüklerinde yaygınlaştırılacağı hususu bildirilmiştir. İlgili yazı ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız,