Haberler

Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği - Yetki Belgesi İşlemleri hk.

  • 06.05.2020
  • ezgi

 

Sayın Üyemiz,

 

TOBB’den alınan yazıda, daha önce yapılan duyuru ile Koronavirüsün (COVID - 19) yayılımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza etkisinin en aza indirilmesini teminen; 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) çerçevesinde düzenlenen yetki belgeleriyle ilgili olarak; KTY'nin 14 üncü maddesinin yirmibirinci fıkrası gereğince asgari kapasite kaybına ilişkin 630 günlük süre hesabının 01.03.2020 tarihinden başlamak üzere durdurulması hususunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca uygun görüldüğü bildirilmiştir.

 

Konu hakkında anılan Bakanlıktan alınan 17.04.2020 tarihli yazıda; Bakanlık otomasyon kayıtlarının incelendiği; yapılan inceleme neticesinde; KTY'nin 14 üncü madesinin yirmibirinci fıkrası gereğince U-Net Otomasyon Sisteminde iptal kaydı oluşturulmuş olan yetki belgeleri için otomasyon sistemindeki mevcut iptal kayıtlarının kaldırıldığı, yine anılan yetki belgeleri için asgari kapasite kaybına ilişkin sağlanmayan gün sayısının ise ilgi talimat çerçevesinde 01.03.2020 tarihi esas alınmak suretiyle Bakanlık U-Net Otomasyon sisteminde güncellendiği belirtilerek, konunun ilgili firmalara intikal ettirilmesi gerektiği bildirilmektedir.

 

Bakanlık tarafından yayımlanan listeye https://tobbtir.tobb.org.tr/Portal/DuyuruDetay/ulastirma-ve-altyapi- bakanligindan-koronavirus-onlemleri/505  adresinden ulaşılabilmektedir.

 

Bilgilerinize sunarız.

 

Saygılarımızla.

Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği - Yetki Belgesi İşlemleri hk.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam