Fas'a Gerçekleştirilecek İhracatta Uygunluk Kontrolleri Hk.

• 04.05.2020

Sayın Üyemiz,

Fas'a ithal edilen sanayi ürünlerinin yerel mevzuat çerçevesinde uygunluk kontrollerinin 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren dış kaynak kullanılarak gerçekleştirileceği belirtilmekte birlikte, TOBB'un yazısında yer alan ürün listesi dışında kalan tüm sanayi ürünleri için 20 Nisan 2020 tarihine kadar tanımlanan geçiş döneminde, Fas gümrük noktalarında söz konusu uygunluk kontrollerinin yapılabileceği açıklanmıştır.

Diğer taraftan, İlgi (a)'da kayıtlı ve ilişikte bir örneği sunulan yazıda, Fas'a gerçekleştirilen ihracat özelinde uygunluk kontrolleri ile ilgili daha önce 20 Nisan 2020 olarak belirlenen geçiş dönemi süresinin, COVID-19 nedeniyle 19 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldığı ve 20 Haziran tarihi itibariyle geçiş döneminin sona ereceği belirtmiştir.

Bilgilerinize duyurulur.

Fas'a Gerçekleştirilecek İhracatta Uygunluk Kontrolleri Hk.