Haberler

Rail Baltica İhalesi Hakkında

  • 29.04.2020
  • ezgi

 İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 20.04.2020 tarih ve 34221550-720-3882 sayılı yazısı


İlgide kayıtlı yazıda, Rail Baltica isimli Finlandiya, Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya'yı demiryolu hattıyla bağlamak için devam eden büyük bir demiryolu altyapı projesinin bulunduğu bildirilmekte olup, projenin 2026 yılında tamamlanmasının ve 5.8 milyar Euro'ya mal olmasının beklendiği belirtilmektedir. 

Ayrıca, http://www.railbaltica.org/rail-baltica-launches-a-procurement-for-the-electrification-engineering-services/ adresinden de ulaşılabileceği üzere söz konusu projede enerji sistemleri için bir ihale açıldığı, ihaleye teklif verme süresinin 11 Mayıs'a kadar olduğu bildirilmektedir.

Yazıda devamla, ölçeği, kapsamı ve yapısı itibariyle ülkemiz müşavirlik ve müteahhitlik firmaları için oldukça ciddi fırsatlar barındırdığı ifade edilen projenin ihale şartlarına https://www.railbaltica.org/procurement/e-procurement-system/ adresinden ulaşılabileceği belirtilmektedir.

Söz konusu projenin ihale sürecinde Letonya'dan hukuki destek almak isteyen şirketlerimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin web sayfası (ww.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkânları/Ülke Duyuruları/Letonya" bölümünden hukuk firmalarının listesine ulaşabilmektedir. 

Üyelerimize duyurulur.

Rail Baltica İhalesi Hakkında

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam