VERGİ ÖDEMELERİNDE İNTERNET BANKACILIĞININ KULLANILMASI HAKKINDA DUYURU

• 29.04.2020

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) gelen yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın 15.04.2020 tarihli yazısında, 4458 sayılı Gümrük Kanunu uyarınca tahsili gereken Gümrük Vergisi, Katma Değer Vergisi, Toplu Konut Fonu, Telafi Edici Vergi, İthal Harcı gibi yükümlülüklerin BANKALAR, SAYMANLIKLAR veya GUMKART aracılığı ile ödenmesinin mümkün olduğu vurgulanmıştır.

Yazıda, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında gümrük idarelerinde teması azaltmaya yönelik olarak, gümrük beyannameleri için tahakkuk eden gümrük vergileri, ek tahakkuk ve para cezaları ile gümrük idarelerine yapılması gereken diğer ödemelerin gümrük alacaklarını tahsile yetkili bankaların internet bankacılığı kanalıyla yapılabileceği belirtilmiştir.

Önemle bilgilerinize sunarız.

VERGİ ÖDEMELERİNDE İNTERNET BANKACILIĞININ KULLANILMASI HAKKINDA DUYURU