2019 yılı hesap dönemine ilişkin Hk.

• 10.04.2020

Sayın Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı'nın Birliğimize ilettiği 31.03.2020 tarihli yazıda;

Covid-10 virüsu nedeniyle semaye şirketlerinin özkaynaklarını korumasının önemine işaret edilmekte ve 28.11.2012 tarihlive 28481 sayılı Resmi Gazete'de yayımlann " Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Bu Toplantılarda Bulunacak Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönemeliği'nin" 13/5 maddesine dayanılarak, aşağıdaki duyurunun şirketlere yapılması istenmektedir;

"Kamu iştiraki olan şirketler hariç olmak üzere, sermaye şirketlerinin 2019 yılı hesap dönemine ilişkin olarak bu yıl gerçekleştirilecek genel kurul toplantılarında gündeme alınacak nakit kar payı dağıtımı kararlarında, geçmiş yıl karlarının dağıtıma konu edilmemesi ve dağıtım tutarının 2019 yılı net dönem karının %25' ini aşmaması ile yönetim kuruluna kar payı avansı dağıtımı yetkisi verilmemesi."

Bilgileriniz sunarız.

2019 yılı hesap dönemine ilişkin  Hk.