Haberler

TARIMIN GELECEKTEKİ ÖNEMİ KONUŞULDU

  • 20.02.2020
  • ezgi

 TARIMIN GELECEKTEKİ ÖNEMİ KONUŞULDU

Ürdün, Ukrayna, İran ve Hırvatistan’dan gelen tarım yazarları ve akademisyenler ve Tarım Yazarı ve Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği( TAYGAD) Yönetim Kurulu Başkan’ı İsmail Uğural ile bir araya gelen Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş toplantıyla ilgili görüşlerini şu şekilde aktardı.
“Gıda terörü kaynaklı hastalıkların dünyada daha çok yaygınlaştığı görülüyor.Bu nedenle tarım gazetecilerinin spor muhabirleri kadar gündemde olmamasını doğru bulmuyorum. Dünya’da gıda ve tarım ürünleri giderek değerleniyor. Sağlıklı tarım ürünlerinin üretilmesinin ve tüketilmesinin önemi her geçen gün artıyor. Bu nedenle üreticinin yanında tarım gazetecilerinin de sorumluluğu artıyor. Tarım gazetecilerinin gelecekte tarımın doğru bilinçlendirmesi adına önemli görevleri olduğunu düşünüyorum.
Ödemiş tarım ürünleri ve çeşitliliğinde Türkiye’nin en önemli merkezlerinden ve Dünya’nın en verimli 3 ovasından biri. Bu nedenle de tarım gazetecilerinin Ödemiş ile irtibatta olması çok önemli.” Tarım Yazarı ve Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği( TAYGAD) Yönetim Kurulu Başkan’ı İsmail Uğural ; İzmir’deki AGROEXPO Fuar’ı vesilesi ile gelen konuklarımızın özellikle Küçük Menderes Ovası’nı da ziyaret etmelerini istedik. Bu kadar verimli olan bu toprakların isminin duyurulması ve öneminin vurgulanması bizler için çok önemli. “dedi.

TARIM İLE İLGİLİ BU BÖLGEDE NELER YAPILMAKTA ?
Hırvatistanlı gazetecinin Ticaret Odası olarak, bu bölgenin ve çiftçilerin tarımda gelişebilmesi için neler yapmaktasınız sorusuna Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş şu şekilde yanıtladı; “Köylü ve çiftçileri eğitmek amacıyla sürekli eğitimlerimiz ve seminerlerimiz devam ediyor. Süs Bitkileri ve Fidancılık sektöründeki firmalarımız için de devam eden Urge projemiz var. KOSGEB, Ticaret Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nın hibe ve desteklerinden üreticilerimizi faydalandırıyoruz. Aynı zamanda fuarlara katılmalarını sağlayıp hem ürünlerinin tanıtımlarını yapmalarında yardımcı oluyoruz hem de fuara katılımları ile kendilerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Aldığımız coğrafi işaret ve marka tescilleriyle ürünlerimizin tanınırlığını daha da arttırmaya çalışıyoruz. Dedi.

TARIMIN GELECEKTEKİ ÖNEMİ KONUŞULDU

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam