Haberler

ÖTO MESLEK DİNDİRME KURSU SONRASI GİRİŞİMCİ OLDU

  • 06.02.2020
  • ezgi

 

Ödemiş Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Mualla Akgün, Nezihe Uzunkol, Tülin Bozoğlu, Sema Özkul, Ayşe Koldaş ve Emine Ceylan, Sevi Öztürk’ün Levent Mantarcılık tesisini ziyaret etti.


Ödemiş Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu ‘nun IBS meslek fabrikası işbirliği ile düzenlenen Mantar yetiştiricileri Kursuna katılan ve sertifika alan Sevi Öztürk, kurstan sonra kendi işyerini açarak kadın girişimci olmuştu.. Katıldığı Kurs sonrasında İstiridye Mantarı yetiştirmeye başladı. Seyrekli Köyünde evinin alt katında kurduğu tesiste akıllı sistem kullanarak mantarların ısısını, nemini ve havalandırma sistemini otomatik ayarlamaktadır. Tesisi kurarken eşinin ve ailesinin büyük desteğini aldığını ileten Sevi Hanım aynı zamanda bu tesis ile köydeki kadınlara da iş imkanı sağlamıştır. Kadınlar , kompost hazırlama, mantar hasat işinde çalışıp günlük kazançlarını sağlamaktadırlar.

ÖTO MESLEK DİNDİRME KURSU SONRASI GİRİŞİMCİ OLDU

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam