Haberler

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI'NDA MARKA ve PATENT ATAĞI

  • 10.01.2020
  • ezgi

 

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Türk Marka ve Patent Kurum Başkanı Prof.Dr.Habip Asan ve Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Hakan Kızıltepe ile bir araya geldi.

Ödemiş Ticaret Odası olarak Ödemiş’teki ürünler için yapılan coğrafi işaret başvurularının süreçleri hakkında görüşüldüğünü ileten Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi, “ Coğrafi işaret; belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünü gösteren bir işarettir. Ödemiş’te yıllardan beri üretilen ürünler için bu işaretin alınması buradaki ticaretin, bilinirliğin ve değerin artması yönünden önemli bir adımdır. Bizler Ödemiş’in değerlerine sahip çıkmak için birkaç üründe bu süreci başlattık. Araştırmalarımızı ve başvurularımızı yaptık. Yakından takip ettiğimiz bu süreçlerde sona yaklaştık. İlerleyen günlerde Ödemiş Ticaret Odası olarak almış olduğumuz coğrafi işaretleri de sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız.” Dedi.

Geçtiğimiz aylarda Ödemiş’in Tulum Peyniri ve Tulum Lor Peyniri için alınan Garanti Markası ile ilgili görüşlerini de şu şekilde ileten Eriş, “ Almış olduğumuz garanti markası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu markanın kullanılması ve kaliteli peynirin üretilmesi için gerekli adımları atacağız. Süreci yakından takip ediyoruz. Bu konuyla ilgili de Marka ve Patent Müdürümüz ile görüştük, fikir alışverişinde bulunduk. Daha iyisi için çalışmalarımıza başladık.” Dedi.

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI'NDA MARKA ve PATENT ATAĞI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam