Haberler

ÖTO , TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN YURTDIŞI ALIM HEYETİ İLE BİRARAYA GELİYOR.

  • 20.12.2019
  • ezgi

 

ÖTO ,  TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN YURTDIŞI ALIM HEYETİ İLE BİRARAYA GELİYOR.

Ödemiş Ticaret Odası’nın, Ticaret Bakanlığı’nın ve yerel firmaların öncülüğünde yapılan URGE projesi faaliyetleri devam ediyor.  ÖTO’nun  “ Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sektörü Dış Ticaret Kapasitesinin Arttırılması URGE Projesi” kapsamında 11-16 aralık tarihleri arasında bir ticari alım heyeti faaliyeti gerçekleştirilecektir. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan ve Özbekistan’dan gelecek olan 28 firmadan 34 katılımcı ile projede yer alan 9 firma arasında gerçekleştirilecek faaliyet kapsamında, ilgili 9 firmanın fidanlıkları ziyaret edilecek ve sonrasında firmalar arasında birebir görüşmeler (B2B) organize edilecektir. URGE Projesi kapsamında yapılacak bu faaliyet ile bölgenin dış ticaretinin hareketlendirilmesi ve projenin yürütüldüğü sektörlerde yeni yurtdışı pazarlara açılarak ihracat faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Gerçekleşecek olan etkinlikle ilgili Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, proje sürecini şu şekilde anlattı ;

“ Ödemiş Ticaret Odası olarak bir URGE projesi yapıyoruz. Proje sürecimiz ilk eğitimlerle başladı ve katılan firmaların eksik yönlerinin geliştirilmesi için eğitimler düzenlendi. Sonrasında Süs bitkileri ve fidancılık sektöründe bulunan firmaların ihracat için yurtdışından Alım heyeti getirilmesi talepleri oldu. Bu talep doğrultusunda hedef pazar araştırmaları yapıldı. Yapılan araştırmalar sonrasında Türk Cumhuriyetlerinden alım heyetinin getirilmesine karar verildi.

DEVLET YETKİLİLERİ VE KIRGIZİSTAN ESKİ TARIM BAKANI DA GELECEK.

 Alım Heyetinin karar verilme aşamasında gelecek olan heyetin niteliğine çok  önem verildiğini ifade eden Rıfat Eriş sözlerine şu şekilde devam etti, “ Yapılan araştırlmalar sonrasında Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Gürcistan olmak üzere 5 ülkeden heyet  belirlendi. Türk Cumhuriyetlerinde devletçilik yapısının  baskınlığı herkesce bilinmektedir. Bu nedenle bu ülkelerden katılacak olan heyetin içinde Tarım ve Orman Bakanlıklarından  yetkili kişiler ve aynı zamanda Kırgızıstan Eski Tarım Bakan’ı da yer almaktadır. Alım Heyetinin güçlü kişi ve firmalardan oluşuyor olması bizler için çok önemli. Bu görüşmelerle uzun bir ilişki ve ticaret ağı kurarak devamlılığı sağlamak bizlerin hedefleri arasında. Bu nedenle projenin güzel ve etkili olduğunu düşünüyoruz. Fidancılık sektörüne baktığımızda bu ülkelerle ihracat konusunda belli seviyelere geldik, Süs bitkilerinde de bu çıtayı yükseltmek ve ticaret ağımızı genişletmek istiyoruz.” dedi.

 

 

 

ÖTO ,  TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN YURTDIŞI ALIM HEYETİ İLE BİRARAYA GELİYOR.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam