Haberler

REHBERLER ÖDEMİŞ’İ KEŞFETTİ

  • 09.12.2019
  • ezgi

Ödemiş Ticaret Odası’nın öncülüğünde, Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği, İzmir Kalkınma Ajansı(IZKA) ile İzmir Turist Rehberler Odası’nın (İZRO) iş birliği ile Ödemiş ve çevresinin kültürel tarihi hakkında bilgilendirme eğitimi 27-28-29-30 Kasım 2019 tarihlerinde yapıldı.

25 profesyonel rehberin katıldığı program Ödemiş Ticaret Odası (ÖTO) Konferans Salonunda başladı. Eğitim programı 4 gün sürdü.

Programın ilk gününde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Şakir Çakmak ve Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Mehmet Kamer’in sunumuyla Birgi ve Birgi’de İnanç Turizmi hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Daha sonrasında Birgi gezilerek , buradaki tarihi doku ve coğrafi yönden tanıtımlar gerçekleştirildi.

İkinci Gününde; Arkeolog, Ressam, Yazar Emin Başaranbilek ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Mehmet Top’un sunumuyla Bademli, Birgi Ve Lübbey hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Daha sonrasında Bademli ve Lübbey gezilerek , buradaki tarihi dokular yerinde incelendi ve tanıtımları gerçekleştirildi.

Üçüncü gününde; Prof. Dr. Veli Sevin , Prof. Dr. Necla Sevin, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakultesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Serdar Vardar’ın sunumuyla Bozdağ ve Gölcük’ün arkeolojik ve coğrafi özellikleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Program dördüncü gününde Ödemiş’te bulunan müzeler ziyareti ile son buldu.


Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, “Profesyonel rehberlerin katılımıyla Ödemiş’in tanıtımı için bir organizasyon düzenlendik. Dolu dolu geçen bu programda Ödemiş’i tanıtarak, Ödemiş’in turizmini bir adım ileriye taşımayı hedefledik. Rehberlerin programa katılmış olması bizim için çok değerli. Burada bizlerle birlikte oldukları için çok teşekkür ederiz ”dedi.

Programda katılımcılara Katılım Sertifikası ve Öğretim üyelerine katılımlarından dolayı Teşekür Plaketi takdim edildi.

REHBERLER ÖDEMİŞ’İ KEŞFETTİ

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam