Haberler

ÖTO BEYDAĞ KESTANE FESTİVALİNDE

  • 05.11.2019
  • ezgi

 

Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyemiz Sadık Gülü 27 Ekim Pazar Günü Beydağ Belediyesi’nin düzenlediği “Kestane Festivali” etkinliğine katıldı. Festivale Ödemiş Ticaret Odası da  kurduğu Planeteryum ile destek verdi.

Kurulan Planeteryum’un amacı,  4 ile 14 yaş grubundaki çocuklara, güneş sistemindeki gezegenleri  eğlenceli bir şekilde tanıtmaktır. Ege üniversitesi astronomi bölümünde doktora yapan astronom Öğrencisinin sunumu ile Eğitim Çadırının içinde;  Dünyanın oluşumu, Big bang , nova patlaması, takım yıldızları, güneşin mevsimlere göre hareketi, İtalyan astronom, fizikçi, mühendis, filozof ve matematikçi Galileo’nin hayatı ve  eğitim müfredatında yer alan konular uzayın içindeymiş gibi güzel bir görsel ve ses efektiyle çocuklara anlatılıyor. Özel bir ayna sistemi kullanarak  izletilen videolarla  çocuklar ilk defa güneşi çok farklı bir şekilde görüyorlar. Ayrıca yine başka model bir filitre kullanarak filitreli bir gözlükle güneşin gerçek rengini izleme olanağı sunuluyor  ve  bunları yaparken de detaylı bir güneş gözlem sunumu yapılıyor. Ayrıca aynalı teleskop kullanılarak, çocuklar 150 milyon km ilerdeki güneşi izleme fırsatı yakalıyorlar.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş “ Festival alanında çocuklarımız için kurduğumuz Planeteryum ile yer almaktan ve festivale destek vermekten mutluluk duyduk, bu güzel etkinliği organize eden Beydağ Belediye Başkanı’na ve çalışanlarına teşekkür ederiz. “ dedi

ÖTO BEYDAĞ KESTANE FESTİVALİNDE

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam