Haberler

ÖTO KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’DA

  • 16.10.2019
  • ezgi

 

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş , Türk Keneşi 7. Liderler Zirvesi kapsamında  14 Ekim 2019 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen Türk Dili Konuşan Devletler İş Forumu’na katıldı. Forum’a katılan diğer isimler ise , Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Azerbaycan İşverenler Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’dir.

 

Türkiye’den Azerbaycan’a giden heyeti havaalanında Azerbaycan İşverenler Konfederasyonu Başkanı Mammed Musayev karşıladı. Bakü'de heyet için Azerbaycan’daki iş imkanlarını içeren bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özral ve Ticaret Müşaviri Ahmet Ataker öncülüğündeki toplantıda karşılıklı ticaretin artırılmasına dönük imkanlar dile getirildi.​

 

Türk Cumhuriyetleri olarak yapılan forumun önemli olduğunu vurgulayan  Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, yapılan forumla ilgili düşüncelerini şu şekilde aktardı;

  6 Türk Ülkesi olarak Türk Cumhuriyetleri arasındaki ticari-ekonomik ve diğer alanlardaki ilişkileri daha da geliştirmemiz gerekmektedir. Türk ülkeleri arasında yapılan ticaret hacminin artması için elimizden geleni yapmalı ve birbirimize destek olmalıyız. Organizasyona katılan ülkelerin de bizlerle aynı heyecanı ve düşünceleri paylaşıyor olmasını görmek çok sevindirici. Kardeşlik çatısı altında birleşerek ve  ortak ticaret yaparak birlikte kalkınabiliriz. Bakü’de kaldığımız süre boyunca da kendini geliştiren çok güzel bir şehirle karşılaştım. Truzim olarak ta mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken bir şehir. Herkesin gitmesini de tavsiye ederim.”

ÖTO KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’DA

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam