Haberler

ÜLKENİN EN VERİMLİ TOPRAKLARI VE İHRACAT

  • 03.10.2019
  • ezgi

 ÜLKENİN EN VERİMLİ TOPRAKLARI VE İHRACAT 

 

Küçük Menderes Ovası Dünyanın en verimli ilk üç ovasından biridir. Ürettiği tarımsal ürünler ve hayvancılık ile çok önemli rakamlara ulaştığı halde yeteri kadar bunu duyurabildiğimizi düşünmüyoruz.

 

“Tarımda patates, karpuz, incir, kestane, salatalık gibi başlıca ürünler üretilirken, süs bitkileri, fidancılık alanında kendini kanıtlayan yöre halkı aynı zamanda süt ve süt hayvancılığında da kapasitesini arttırmıştır. Yapılan bu üretimlerle hedefimizi mutlaka ihracata yönelterek hep daha iyiye üretim yapmalıyız. İhracat yapılacak ülkelerin gıda standartlarına da uygun olması gerekmektedir. Kalite bakımından nitelikli ürün üretebilmek için de sektörde gelişimi sürekli takip ederek, gereken adımları atmalıyız. Sektöre ve gelişime uyum sağlamanın yanında ihracat yapma konusunda firmaların kendi içerisinde birimlerinin olması ve ihracata zaman, bütçe ayırması gerekmektedir.

 

 

 Son zamanlarda  ürettiğimiz ürünlerdeki maliyetler, döviz kuruna bağlı olarak arttığı görülmektedir. Artan bu maliyetler düşünüldüğünde ihracat zorunluluk haline gelmiş durumdadır ve azalan kar marji karşısında iyi bir çıkış kapısı olarak görülmektedir. Bizler Ödemiş Ticaret Odası olarak kurumumuzda açılan İhracat Destek Birimi ile üyelerimize ihracat konusunda yol gösterici olmaya başladık. Şu anda bizim istediğimiz sadece üyelerimizin ihracat yapmak istemesi ve bize başvurmasıdır. Üyelerimiz bize başvuru yaptığında bizler uzmanlarımızla birlikte firmaların durumunu analiz edip, eksik yönlerini belirleyip birlikte yol haritası çiziyoruz. Sonrasında da İhracat yapmak istedikleri ürünlerin g-tip koduyla pazar araştırması yapıyoruz. Belirlenen hedef pazarda nasıl ve ne şartlarda rekabet etmeleri gerektiği ile ilgili firmaları bilgilendirerek, ihracat görüşmelerine hazırlıyoruz. Yapılan bu ön çalışmalarla da bölge üretimlerimizin katma değerini arttırarak üyelerimizin mümkün olduğunca ihracatta başarılı olmalarını hedefliyoruz.

 

ÜLKENİN EN VERİMLİ TOPRAKLARI VE İHRACAT

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam