• 26.09.2019

ÖTO’DAN ALACAK SİGORTASI SEMİNERİ

KOBİ’lerin yaşadığı riskleri ortadan kaldırmak için hazırlanan Devlet Destekli Alacak Sigortası bilgilendirme toplantısı Ödemiş’te yapıldı.

Ödemiş Ticaret Odasında 26 Eylül 2019 Perşembe Günü saat:14:00 de KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

‘KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası’, Bakanlar Kurulu’nun 04.06.2018 tarih ve 2018/11892 sayılı ‘Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı’ ile oluşturulan Devlet destekli bir sistemdir.

Halk Bankası Ticari Alacaklar Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy; özellikle Ticari Alacak Sigortası kapsamında devlet destekli sistemin işleyişine dair kararın, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinden sonra; KOBİ’lerin ticari alacak sigortası kapsamındaki risklerinin etkin şekilde koruma altına alınmasının amaçlandığını ifade etti.

Gürsoy ayrıca, Kredi Sigortası Genel Şartları, Risk Yönetimi, Tahsilat, Tazminat, Risk Analizi; Azami Kredi Limitleri, Teminat Oranları ile Hasar Süreci hakkında da üyelere detaylı bilgilendirmelerde yaptı.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası, KOBİ’lerin yapmış olduğu herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskini teminat altına almayı amaçlamaktadır.

Halk Bankası Genel Müdürlüğü Ticari Alacaklar Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy’un sunumu, Halk Sigorta A.Ş. Ege Bölge Müdürlüğü Murat Kanat, Ceyda İşinibilir ve Şevket Özel’in katılımıyla gerçekleşen seminer soru cevapların ardından sona erdi.