Haberler

Togo’dan Kaynaklanan Dolandırıcılık Girişimleri

  • 12.09.2019
  • ezgi

 

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen yazıda Togo Ülkesi'ndeki Dolandırıcılık Girişimleri duyurulmaktadır.

Togo'daki birçok hayali firmanın ülkemizdeki şirket ve şahıslara yönelik dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu, genellikle Lome/Togo'da adres gösteren hayali firmaların ülkemizdeki şirketlere elektronik posta göndererek, Lome'da yerleşik ECOWAS (Economic Community of Western African Countries) veya REDA (Regional Economic Development Agency) gibi kuruluşların ihale kapsaminda ihtiyaçlarına yönelik firmalarımızdan teklif almaya çalıştıkları bildirilmiştir.

Dışişleri Bakanlığı'nın 20.08.2019 tarihli ve 22061769-140.02.07-2019/23793521 sayılı yazısı ile, Kotonu Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, bahse konu hayali firma ve şahısların şirketlerimize, benzer sahte belge ve kontrat örneklerini göndermeye devam ettiği, son dönemde, anılan Büyükelçiliğimizin kurumsal elektronik posta adresine bu yönde mesajlarda artış gözlemlendiği belirtilmektedir. Herhangi bir durumda, șirketlerimizin Kotonu Büyükelçiliğimizle temasa geçebileceği bildirilmektedir.

Saygılarımızla,

Togo’dan Kaynaklanan Dolandırıcılık Girişimleri

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam