ÖTO’DAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019’A TAM DESTEK

• 08.03.2019

Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu’ndan, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası başlatılan 'İstihdam Seferberliği 2019’a tam destek.

İşverenlere çağrıda bulunan ÖTO Yönetimi, ‘İstihdam Seferberliği 2019’ destekleri kapsamında yapılan teşvik paketlerini yakından takip ederek, faydalanmalarını vurguladılar.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde İstihdam Seferberliği 2019 Toplantısı ile duyurulan teşvik paketini özetleyecek olursak;

1.      Yeni İstihdama Ücret Desteği (3 ay) (Mayıs 2019’a kadar)

İlk 3 ay ücreti vergiyi ve Sgkyı devlet ödüyor. Devamındaki 9 -15 ay sgk ve vergiyi devlet ödüyor.

2.      Kısa Çalışma Ödeneği

Ekonomik sebeplerle; İşyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumunda kalan işverenlere, 3 ay boyunca azaltılan süreye ilişkin çalışanlarının ücreti devletten.

3.       Asgari Ücret Desteği

Çalışan sayısı 500’ün altında olan firmalar için 12 ay kişi başı 150 TL,  çalışan sayısı 500 ve üzeri 12 ay kişi başı 101 TL destek devletten.

4.       Düzenli Ödemeye Devamlı Destek

Sgk Primlerini işveren hissesinin 5 puanlık kısmı devlet tarafından karşılanıyor.

5.       Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek (en az 12 ay)

Her ilave istihdam için 12-18 ay süreyle Sgk primlerini ve vergiyi devlet karşılıyor.

6.       Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği

Katılımcılara aylık 2021 TL, öğrenciler için 1516 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 1010 TL Devlet tarafından ödenecek.

7.       Kalkınmaya İlave Destek

Kalkınmada destek 51 İl ve 2 İlçede sigortalıların Sgk primlerine 5 puanlık indirime ilave 6 puanlık indirim.

8.       İhtiyacınıza Uygun , Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek

İşverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programı ile yetişen kursiyere 8 ay 2021 TL devlet desteği.

Şeklindedir. Ayrıntılı bilgiye ulaşmak isteyenler istihdamseferberligi.org sayfasını inceleyebilirler.

ÖTO’DAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019’A TAM DESTEK