Haberler

ÖTO BAŞKANI RIFAT ERİŞ’TEN İSTİHDAM ÇAĞRISI

  • 01.03.2019
  • ezgi

 

ÖTO BAŞKANI RIFAT ERİŞ’TEN İSTİHDAM ÇAĞRISI

 

 Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat ERİŞ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde 25.02.2019 tarihinde gerçekleştirilen ‘İstihdam Seferberliği 2019 ’  Toplantısı hakkında açıklamada bulunarak, tüm üyelerini uygulanan desteklerden yararlanmaya çağırdı.

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde İstihdam Seferberliği 2019 Toplantısı yapıldı. Gerçekleşen Toplantıda  “Burası Türkiye, Burada İş Var” sloganıyla “İstihdam Seferberliği 2019” ilan edildi.

  Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat ERİŞ “İstihdam Seferberliği 2019” hakkında açıklamalarda bulunarak; “Yeni İstihdam Seferberliği’nde, iş insanlarına sunulan destekler 25.02.2019 tarihinde İstihdam Seferberliği 2019 Toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından kamuoyuna açıklandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği girişimleri ve ilgili Bakanlıklarımız tarafından atılan adımlar ile oluşturulmuş olan teşvikler için elimizden gelen desteği vermeye hazırız.

  8 ana başlıkta toplanan destek ve teşviklerle 2,5 milyon istihdam sağlanması hedefleniyor. Ödemiş Ticaret Odası olarak, İstihdam Seferberliği 2019 hedeflerine katkı sağlamak amacıyla tam destek verdiğimizi belirtmek isterim. Bütün üyelerimizi bu fırsattan yararlanmaya davet ediyorum’’ Dedi.

Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 8 Ana Başlıktan oluşan destek programını özetleyecek olursak;

1.      Yeni İstihdama Ücret Desteği (3 ay) (Mayıs 2019’a kadar)

İlk 3 ay ücreti vergiyi ve Sgkyı devlet ödüyor. Devamındaki 9 -15 ay sgk ve vergiyi devlet ödüyor.

2.      Kısa Çalışma Ödeneği

Ekonomik sebeplerle; İşyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumunda kalan işverenlere, 3 ay boyunca azaltılan süreye ilişkin çalışanlarının ücreti devletten.

3.       Asgari Ücret Desteği

Çalışan sayısı 500’ün altında olan firmalar için 12 ay kişi başı 150 TL,  çalışan sayısı 500 ve üzeri 12 ay kişi başı 101 TL destek devletten.

4.       Düzenli Ödemeye Devamlı Destek

Sgk Primlerini işveren hissesinin 5 puanlık kısmı devlet tarafından karşılanıyor.

5.       Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek (en az 12 ay)

Her ilave istihdam için 12-18 ay süreyle Sgk primlerini ve vergiyi devlet karşılıyor.

6.       Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği

Katılımcılara aylık 2021 TL, öğrenciler için 1516 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 1010 TL Devlet tarafından ödenecek.

7.       Kalkınmaya İlave Destek

Kalkınmada destek 51 İl ve 2 İlçede sigortalıların Sgk primlerine 5 puanlık indirime ilave 6 puanlık indirim.

8.       İhtiyacınıza Uygun , Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek

İşverenlerin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programı ile yetişen kursiyere 8 ay 2021 TL devlet desteği.

Şeklindedir. Ayrıntılı bilgiye ulaşmak isteyenler istihdamseferberligi.org sayfasını inceleyebilirler.

ÖTO BAŞKANI RIFAT ERİŞ’TEN İSTİHDAM ÇAĞRISI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam