Haberler

7/24Hizmet Verilmesi Hk.

  • 15.11.2018
  • ezgi

 

İlgi: 12.06.2018 tarihli ve 9087 sayılı yazı.

İlgi ’de kayıtlı yazımızda dolaşım ve menşe ispat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve vizelenmesi ile ilgili 23 Mayıs 2018 tarihli ve 30429 sayılı Resmi Gazete ’de 148 ve 149 Seri Numaralı gümrükler Genel tebliğlerinin yayımlandığı belirtilmiştir.

Yazımızda, ihracatın mesai saatleri dışında da yapılabileceği bilgisi ile mesai saatleri dışında, resmi ve hafta sonu tatillerinde de ihracatçı firmaların taleplerinin olabileceğinden hareketle Odaların kendi bölgelerindeki potansiyeli göz önünde bulundurarak üye ihracatçı firmalara 7/24 hizmet üretebilecek şekilde tedbir almaları gerektiği kaydedilmiştir.

Diğer taraftan, dolaşım ve menşe ispat belgelerinin elektronik ortamdaki işlemleri hakkında Odalarımız tarafından 7/24 esasına göre hizmet verilmesi ile ilgili gereken özenin gösterilmediğine dair görüşün çeşitli platformlarda dile getirildiği bilgisi Birliğimize ulaşmıştır.

Bu itibarla , söz konusu belgelerin elektronik ortamdaki işlemlerinin tamamlanmasına ilişkin ihracatçı firmaların mağdur edebilecek Odalarımızdan kaynaklı bir gecikme yaşanmaması açısından 7/24 usulüne uygun olarak bahse konu belge işlemlerinin yapılması hususunda gerekli önlemlerin alınmasını önemle rica ederim.

Üyelerimize duyurulur.

7/24Hizmet Verilmesi Hk.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam