Haberler

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI/ADR

  • 21.06.2018
  • odemis

 Değerli Üyemiz,

 

TOBB’dan alınan 19.06.2018 tarih ve 0512/9472 sayılı yazı ile, Türk Standartları Enstitüsü Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı’nın yazısına atıfla; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TSE arasında 06.03.2016 tarihinde imzalanan protokol gereğince, Tehlikeli Maddelerin Karayolu İle Taşınmasına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında inceleme ve belgelendirme işlemlerinin Türk Standartları Enstitüsü’nde gerçekleştirildiği bildirilmiştir.



Yazıda ayrıca, ADR’ye göre patlayıcı madde (sınıf 1) olarak sınıflandırılan madde taşımacılığında kullanılan EXII/EXIII tipi araçlarda, ADR Uygunluk Belgesi ile ilgili diğer belgeler levha vb.’nin yanı sıra Koruyucu Bölme, Ayırma Paneli veya Muhafaza Kutusu Onay Raporu bulundurulmasının zorunlu olduğu bildirilmiştir.

Bahse konu yazıya https://www.tobb.org.tr/TicaretTirDairesi/Sayfalar/ADR.php internet adresinde “DUYURULAR” bölümünden ulaşılabileceği bildirilmiştir.

İlgili üyelerimizin bilgi ve dikkatlerine sunulur

 

 

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI/ADR

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam