Haberler

KOSGEB'DEN İŞBİRLİĞİ GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI VE KOBİGEL - KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI

  • 18.05.2018
  • odemis

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş; Ödemiş Ticaret Odası bünyesinde İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet vermekte olan KOSGEB Hizmet Birimi'nin Küçük ve Orta ölçekli işletmelere destekleri ile ilgili hizmet sağladığını belirterek yeni desteklerle ilgili bilgilerin Kobilerle paylaşılmasının yararlı olacağını belirtti.

 

KOSGEB’den İşbirliği Güçbirliği Destek Programı:

 

KOBİ’lerin işbirliği-güçbirliği anlayışıyla bir araya gelerek; ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak laboratuar, ortak imalat, ortak hizmet sunumu ve benzeri konular ile Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında hazırlayacakları ortak imalata yönelik işbirliği-güçbirliği projelerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Proje ortağı işletmelerin mevcudiyetlerini koruyarak kurulacak işletici kuruluşa ortak olmaları,
Proje ortağı işletmelerin bir kısmı ya da tamamı kendilerini feshederek kurulacak işletici kuruluşa dâhil olmaları,
Proje ortağı işletmelerin bir kısmı kendilerini feshederek ortaklardan birinin bünyesinde birleşmesi, gerekmektedir. Ayrıca, proje başvurusunda, işbirliği-güçbirliği amacı ile en az 5 (beş) işletmenin bir araya gelmesi şartı aranır. Projenin, Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında gerçekleştirilecek olması durumunda ise en az 3 (üç) işletmenin bir araya gelmesi yeterlidir.

Proje Süresi 6-24 ay olup bölgelere göre destek oranları değişmektedir. Üst destek limiti 300.000 TL geri ödemesiz, 700.000 TL geri ödemeli olmak üzere 1.000.000 TL’dir.

 

KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı:

 

Program kapsamında desteklenecek proje giderleri Proje Teklif Çağrısında belirlenir ve belirlenen esaslar dahilinde desteklenecek proje giderlerine Kurul karar verir. Ancak; gayrimenkul alım, bina inşaat, tefrişat, taşıt aracı alım ve kiralama, proje ile ilişkilendirilmemiş personel giderleri ve diğer maliyetler ile vergi, resim ve harçlar, sosyal güvenlik primleri desteklenmez.

Personel giderleri, net ücret (asgari geçim indirimi, ikramiye, prim vb. ek ödemeler hariç) üzerinden desteklenir.

Proje kapsamında desteklenmesi uygun görülen gider grupları toplamı ile destek türleri, Proje Teklif Çağrısında belirlenen üst limit, oran ve varsa gider kısıtlarını geçmeyecek şekilde Kurul tarafından belirlenir.

İzmir ili içinde Programa Nace kodu 10/28/14/20/21 ile başlayan işletmeler başvurabilir. Ayrıca aşağıdaki nace kodları tüm Türkiye'de başvuru yapabilir. 

NACE 21 - Temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı

NACE 26 - Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı

NACE 30.3 - Hava ve uzay araçları ve ilgili makinelerin imalatı

NACE 62 - Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektöründeki işletmeler tüm illerde başvurabilecektir.

Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayi sektörlerindeki ve yazılım sektöründeki KOBİ’lerde 2017 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde yukarıda belirtilen satış hasılatı ve çalışan sayısı kısıtı dikkate alınmayacaktır.

İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir.

Destek oranı tüm bölgeler için %60’tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.

Son Başvuru Tarihi 22 Haziran 2018.

Üyelerimize duyurulur.

KOSGEB'DEN İŞBİRLİĞİ GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI VE KOBİGEL - KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam