KUZEY KORE YAPTIRIMLARI

• 17.04.2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yazısına atfen, Birleşmiş Milletler Genel Konseyi’nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyetine (Kuzey Kore) yaptırımlar uygulanmasını içeren kararların 23 Mart 2017 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 2017/9950 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile iç hukukumuza derç edildiği bildirilmiştir.

Söz konusu 2017/9950 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında değişiklik yapılmış olup, 5/3/2018 tarihli ve 2018/11480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yürürlüğe konulmuştur.

Anılan 2018/11480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının ekine TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki Uluslararası İş İmkanları/Diğer Duyurular bölümünden ulaşılabilmektedir.

Kuzey Kore ile ticari işbirliği, satış, tedarik vb. ilişkilerde söz konusu kararı göz önünde bulundurarak hareket edilmesi amacıyla ilgili üyelerimize duyurulur.

KUZEY KORE YAPTIRIMLARI