Haberler

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI’NDAN “ÇOCUKLARA DÜRÜST VE AHLAKLI TİCARET” PROJESİ

  • 17.04.2018
  • odemis

 Ödemiş Ticaret Odası’nın çok yakında bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştireceği “Çocuklara Dürüst ve Ahlaklı Ticaret’i” tiyatro sanatıyla öğretme projesi tiyatro oyunu için hazırlıklar devam ediyor.

Psikolog, Pedagog, Oyun Yazarı ve Yönetmen Ümit Görgülü’nün hazırlayacağı bu tiyatro oyununu Ödemiş’te Ödemiş Kültür Sanat Derneği çatısı altında ‘Camsız Ekran Tiyatro Topluluğu’ oynayacak.

Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rıfat Eriş;

“Biz Ödemiş Ticaret Odası olarak öğrencilere ‘dürüst ve ahlaklı ticareti’ öğretmek için hem eğlendirmek hem de amacımıza uygun bir oyun izlettirmek ve böylelikle geleceğin esnaflarının, tüccarlarının, sanat ve zanaatkârlarının doğru değer ve ilkelerle yetişmesine katkımız olmasını istiyoruz. Çünkü ahlak ve doğruluk, ticaretin, sanatın, zanaatkârlığın en vazgeçilmez değerleri arasındadır. Müşterisini yanıltmayan bir esnaf her zaman kazanır. İşin hilesine, yalanına dolanına kaçan esnaf kısa dönemde kazanır gibi gözükse de aslında kaybetmeye mahkûmdur. Çocuklarımıza bunları anlatmamız lazım. Tiyatro için çalışmalar devam ediyor. Tiyatronun tarihini ve nerede yapılacağını sizlerle paylaşacağız. Tüm Aileleri ve çocukları tiyatroya bekliyoruz” dedi.

Yönetmen Ümit Görgülü; “Ben Oda Başkanı Rıfat Bey’in bu harika fikrinin diğer odalara ve öteki sektörlere de bir model ve örnek olacağını da düşünüyorum. Bu eser Ödemiş Ticaret Odası’nın bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştireceği bir proje ve kendi işlevine kurum olarak çok uygun. Bunun gibi Tema Tiyatroları ile toplum doğru üretimlere ciddi katkılar yapılabilir. Benden bu temada bir oyun yazmamı istediğinde gerçekten çok etkilendim. Bu proje tarihimizden güç alarak geleceğimizi belirlemek yolunda atılan çok önemli bir projedir.

Ödemiş Ticaret Odası için yazılan ve ilçedeki bütün çocuklara izletilecek olan bu eserin çocuklarımıza ticaretin temel kavramları ve mantığı hakkında bilgiler verirken, ticaret yaparken dürüst ve ahlaklı olmanın öneminin de altını çizecek.

Her ne kadar ‘Çocuk Oyunu’ olarak adlandırılsa da ben oyunu yazıp yönetirken, büyüklerin de keyifle, sıkılmadan izleyebilecekleri bir formda tutmaya gayret ettim. Oyunumuz, ilkokul 3-4 -5-6. Sınıf seviyelerinde rahatça algılanabilecek bir teknikte kaleme alınıp yönetildi. Pedagog kimliğimle; oyunun ‘amaca uygun olarak kotarılmış’ bir eser olduğunu söyleyebilirim.

Ben bu yaş çocuklarına hâlâ kuzucuk, tavşancık, ayıcık vb. kostümleri giyerek tiyatro yapılmasının dışında, onlara yaşadıkları gerçek dünyaya yakın metin, reji ve oyunculukla da yaklaşılmasının daha gerçekçi ve eğlenceli düşünüyorum. Çocuk Tiyatrosunu masaldan ayırt etmenin yolu reel olana ait tema ve konuların işlenmesiyle mümkündür” dedi.

Oyunun konusuna gelince; Çobanlıkla geçinen Efe ve Ege kardeşlerin ailesinin sürüleri hastalıktan yok olunca güç duruma düşerler. Babaları işleri toparlamak için bankadan kredi çeker ve yeniden bir sürü yaparlar kendilerine. Zamanı gelince sürüyü satarlar ama alanlar sahtekâr çıkar ve paralarını vermezler. Aile güç duruma düşmüştür. Çocuklarının okul ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale gelmiştir. Fakat ailenin çocukları anne ve babaların içine düştükleri bu duruma yardımcı olmak için kendilerince çözüm ararlar ve sonunda başarırlar…

 

 

 

 

 

 

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI’NDAN “ÇOCUKLARA DÜRÜST VE AHLAKLI TİCARET” PROJESİ
ÖDEMİŞ TİCARET ODASI’NDAN “ÇOCUKLARA DÜRÜST VE AHLAKLI TİCARET” PROJESİ

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam