Haberler

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI’NDA MEYBEM SINAVINA KATILAN ADAYLAR MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİNİ ALDI.

  • 16.03.2018
  • odemis

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraklerinden MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş tarafından Ödemiş Ticaret Odası işbirliğinde Ahşap Kalıpçı, Sıvacı, Seramik Karo Kaplamacısı ve Betonarme Demircisi meslekleri için Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.

Mesleki yeterlilik belgesi almak için sınavlara katılan adaylar ilk olarak yazılı sınava girip, yazılı sınavın ardından adaylar mülakat ve uygulamalı olarak sınava tabi tutulmuştu. Sınav sonunda başarılı olan adaylar mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazandı.

Bu kapsamda 16/03/2018 Cuma günü Ödemiş Ticaret Odası salonunda Oda Başkanı Rıfat Eriş tarafından adaylara belgeleri verildi.

Oda Başkanı Rıfat Eriş; “İş kazalarını en aza indirmek ve çalışanların nitelik seviyesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen mesleki yeterlilik sınavı Odamız vasıtasıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin kuruluşu olan yetkili belgelendirme kuruluşu MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. tarafından yapıldı. Bizlerde Ödemiş Ticaret Odası olarak TOBB bünyesinde kurulan yetkilendirilmiş MEYBEM işbirliği sınav belgelendirme hizmetini sunduk.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılması halinde kişi başına aylık 500 TL para cezası uygulanmaya başlanacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 42 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanıyor.

Eriş;  almış olduğunuz belgelerin bölgemizin en önemli sorunlarından biri olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bununla hem kaza riskleri, çalışma ortamı, hem de işin verimliği ve katkısı da artmış olacak. Sizin bundan sonra ki çalışma hayatınızda da başarılar diliyorum. Tebrik ediyorum” dedi. 

ÖDEMİŞ TİCARET ODASI’NDA MEYBEM SINAVINA KATILAN ADAYLAR MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİNİ ALDI.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam