Haberler

GÜMRÜK VERGİLERİNİN ASKIYA ALINMASI UYGULAMASI

  • 01.02.2018
  • odemis
Sayın Üyemiz,
TOBB tarafından Odamıza iletilen 26.01.2018 tarihli ve 1628 sayılı yazıda hammadde ve yarı mamul niteliğindeki sanayi ürünlerine ilişkin her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinde yürürlüğe girecek şekilde yapılan askıya alma, üretimi tüketimi karşılamayan ürünlerde ise tarife kontenjanı başvurularının, ülkemiz temsilcilerinin de yer aldığı bir toplantıda Avrupa Komisyonu tarafından müzakere edilerek karara bağlandığı belirtilmiştir.
Bahsi geçen ürünlerin yer aldığı 4 adet listenin bulunduğu, bu listelerdeki ürün grupları ile ilgili sanayicilerimizin tarife kontenjanı açılması, gümrük vergilerinin askıya alınması veya askıya alma listesinden çıkarılması ile ithal lisansları hakkındaki başvurularını gerçekleştirmeleri talep edilmektedir. Konunun detaylarına ve ürünlerin yer aldığı listelere https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=2611&lst=DuyurularListesi linkinden ulaşılabilmektedir.
Üyelerimize Duyurulur.

GÜMRÜK VERGİLERİNİN ASKIYA ALINMASI UYGULAMASI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam