Haberler

MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU

  • 31.01.2018
  • odemis
Sayın Üyemiz,
TOBB’dan aldığımız 23.01.2018 tarih ve 1422 sayılı yazıda, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Mısır'a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulamasının 16.03.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olduğu, konu hakkındaki çalışmaların bu tarih itibariyle yapılmaya başlandığı belirtilmiştir.
Yazıda devamla, Ekonomi Bakanlığı'nın Mısırlı muhataplarından aldığı bilgiye dayanılarak halihazırda anılan kayıt sistemine 497 firmanın başvuru işlemini tamamladığı, bununla birlikte söz konusu firmalar arasından 357 firmanın kaydının onaylandığı, geriye kalan 140 firmanın ise onay beklediği ifade edilmiştir.
Bu çerçevede, mevcut durumda Mısır Üretici Kayıt Sistemi'ne başvuru işlemlerini tamamlayan Odamız üyesi firmaların güncel durumlarını sorgulamak ve sisteme kabul edilip edilmedikleri bilgisini elektronik posta ile almak, buna ilaveten söz konusu sisteme yeni başvuruda bulunan firmaların başvuru durumlarını takip etmek amacıyla ekte bir örneği sunulan formu doldurarak 05.02.2018 tarihine kadar TOBB’a (disticaret@tobb.org.tr) gönderilmesi gerekmektedir.



Başvuru Sorgu Formu için aşağıdaki linktedir.
MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam