"GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI VE STANDARDİZASYONU KONULU ULUSLARARASI KONFERANS"

• 05.12.2017

ICC Türkiye Milli Komitesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Bülent Tüfenkçi'nin katılımıyla 5 Aralık 2017 Salı günü İstanbul'da Swissotel'de düzenlenen Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması ve Standardizasyonu konulu konferansa Oda Başkanımız Rıfat Eriş katılım sağladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Akçin, "Türkiye'yi dünyanın, hızlı ve kolay ticaretin güven kapısı haline getirmek üzere, yasal ticareti mümkün olduğunca kolaylaştırmak, yasa dışı ticareti en modern yaklaşımlarla engellemek, iç ve dış ticarette yenilikçi anlayışlar ortaya koyarak, sektörün önünü açmak için çalışıyoruz." dedi.

Akçin, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğiyle düzenlenen "Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması" konulu konferanstaki konuşmasında Gümrük Bakanlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bakanlık olarak hizmetlerin tamamında, elektronik sistemleri esas alan, ticareti kolaylaştıran ve daha güvenli hale getiren uygulamalara ağırlık verdiklerini belirten Akçin, ihtiyaç duyulan yerlerde yeni gümrük kapıları açtıklarını, mevcut kapıları da yenilediklerini anlattı