Haberler

YERLİ MALI BELGESİ HAKKINDA.

  • 13.11.2017
  • odemis

 TOBB’dan Odamıza gelen 09.11.2017 tarih, 17305 sayılı yazıda;

İlgi: 29.03.2017 tarihli ve 5390 sayılı yazı.

1 Temmuz 2017 tarihli Resmi Gazete(de yayınlanarak yürürlüğe giren 7033 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi amacıyla bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler de sanayi işletmesi, sanayi işleri ve sanayici tanımı kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının görüşleri doğrultusunda “ Yazılım için Yerli Malı Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Uygulama Esasları” yürürlükten kaldırılmıştır.

Bilişim Teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler, Yerli Malı Belgesi talep ettikleri taktirde, Yerli Malı Tebliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına göre yerli malı belgesi alabileceklerdir.

“Yazılım İçin Yerli Malı Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Uygulama Esasları” yürürlükten kalktığı için ilgi yazıdaki hususlarda yürürlükten kaldırılmıştır.

 Duyurulur.

 

YERLİ MALI BELGESİ HAKKINDA.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam