Haberler

DÜNYA HELAL ZİRVESİ İSTANBUL 2017 HAKKINDA DUYURU.

  • 13.11.2017
  • odemis

 Sayın Üyemiz,

TOBB’dan alınan 08.11.2017 tarih ve 17206 sayılı yazıda, dünyadaki yaklaşık 1.8 milyar Müslüman nüfusun helal gıdaya ilgisi ve talebinin her geçen gün arttığı, helal ekonomisinin 3.9 trilyon dolara ulaştığı, helal sertifikalı ürünlerin %85’inin Müslüman olmayan ülkeler tarafından üretildiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Türkiye’nin bu alanda etkin bir ekonomik güç olmasına ve helal ürün ve hizmetler konusundaki merkezi konumunu güçlendirmesine vesile olacağı değerlendirilen “Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanununun” TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri tamamlanarak yasallaştığı ifade edilmektedir.  Helal Akreditasyon Kurumu’nun, helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarını akredite edeceği, bu kuruluşların ulusal ve uluslararası standartlara göre faaliyette bulunmalarını, düzenledikleri belgelerin ulusal ve uluslararası alanda kabulünü sağlayacağı belirtilmektedir.

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde 23-25 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenecek “5. İİT Helal Expo ve Dünya Helal Zirvesinin”, ülkemizin bu alandaki faaliyet, ürün ve konumunu göstermesi bakımından önemli bir Zirve olduğu ifade edilmektedir.

Not: Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 Programına http://worldhalalsummit.com.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Tüm Üyelerimize Duyurulur.

DÜNYA HELAL ZİRVESİ İSTANBUL 2017 HAKKINDA DUYURU.

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam