Haberler

TOBB UZLAŞTIRMA KOMİSYONU HAKKINDA DUYURU

  • 30.10.2017
  • odemis

 DEĞERLİ ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin 23.10.2017 tarihli ve 541/16206 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Türkiye’de fikri mülkiyet haklarının geliştirilmesinde başından beri en büyük katılımcı ve destekleyici olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) fikri mülkiyet haklan açısından doğrudan ilgili bir üst örgüttür ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 41 inci maddesi kapsamında Meslek Birlikleri tarafından açıklanan tarifeler ve ortak tarifeler üzerinde uzlaşma sağlanamaması ve sözleşme yapılaması halinde müzakere edilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığının uygun görüşü ile oluşturulan Uzlaştırma Komisyonunun toplanması için başvuru hakkına sahip olduğu bildirilmiştir.

Bu kapsamda BİROY, FİYAB ve SE-YAP’ın tarifeleri ve MESAM-MSG ve MÜ-YAP- MÜYORBİR’in ortak tarifeleri TOBB ulaşmış olup, TOBB bu tarifelerin müzakeresi amacıyla gerek kendi Kanunundan aldığı genel temsil yetkisi, gerekse 5846 sayılı Kanun uyarınca Ekim 2017 sonuna kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Uzlaştırma Komisyonu kurulması için talepte bulunacaktır.

Bu nedenle, bu tarifelerin müzakeresi için oluşturulacak Uzlaştırma Komisyonuna TOBB aracılığıyla başvurmak isteyen üyelerimizin, Kanun’un 41 inci ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile Eser, İcra, Yapım ve Yayınların Kullanılması ve/veya İletilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 4. Maddesinde yer alan tanım uyarınca; TOBB adına bağlayıcı nitelikte ve TOBB’ne hitaben düzenlenmiş ekli dilekçe örneğini ve iki ayrı Yetki Belgesinin aslını, yetki sınırlarını ve talep edilen indirim oranını belirterek 30 Ekim 2017 tarihine kadar TOBB ulaştırmalarının gerekli olduğunu bildirilmiştir. Bu Belgelerin TOBB’ne söz konusu tarihe kadar ulaşması halinde Ekim 2017 ayı sonuna kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gerekli başvurunun yapılacağı belirtilmiştir.

TOBB UZLAŞTIRMA KOMİSYONU HAKKINDA DUYURU

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam