Haberler

AVRUPA EĞİTİM VAKFI ÇAĞRISI

  • 09.08.2017
  • odemis

 

AVRUPA EĞİTİM VAKFI ÇAĞRISI

 

Değerli Üyelerimiz,

 

Avrupa Birliği Tarafından 25 Haziran 2008 tarihinde kabul edilmiş olan Avrupa Küçük İşletmeler Yasası ‘nın (Small Business Act for Europe-SBA) uygulaması sürecinde, AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Yasa’da bulunan 10 (on) prensibin uygulanması ve izlenmesinden sorumlu “Ulusal Koordinatör” olarak görevlendirilmiştir. Yasa kapsamında yürütülecek çalışmaların etkinliği açısından, KOBİ’lerle ilgili kurum/kuruluşlar tarafından gereken destek ve yardımın sağlanması amacıyla, “Avrupa Küçük İşletmeler Yasası Prensipleri” hakkındaki 05 Haziran 2011 tarih ve 2011/6 sayılı Başbakanlık Genelgesi yayımlanmıştır.

Balkan Ülkeleri ve Türkiye’de Avrupa Küçük İşletmeler Yasası’na ilişkin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Avrupa Komisyonu (EC), Avrupa Eğitim Vakfı (ETF), Güneydoğu Avrupa Girişimcilik Eğitim Merkezi (SEECEL), Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası (EBRD) ve projeye dahil olan ülkeler ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütülmektedir.

Bu kapsamda, SBA süreci ile ilişkili kuruluşlardan olan ETF tarafından “A Call for Good Practise: In Training for Internationalization of SMEs” başlıklı KOBİ’lerin uluslararasılaşmasına yönelik iyi uygulamalar geliştiren eğitim sağlayıcıların, ticaret ve sanayi odalarının, üniversitelerin, KOBİ ajanslarının, bölgesel kalkınma ajanslarının, STK’ların, danışmanlık kuruluşlarının vb. başvurabileceği bir çağrı duyurusuna çıkılmıştır. Söz konusu çağrının son başvuru tarihi 30 Eylül 2017’dir. Çağrıya ilişkin bilgilere ve başvuru klavuzuna aşağıda yer alan linkten erişim sağlanabilmektedir: http://www.etf.europa.eu/web.nsf/pages/Call_for_good_practice_in_training_for_internationalisation_of_SMES_EN

20 Eylül 2017 tarihinde çağrı ile ilgili gerçekleştirilecek olan webinara katılım sağlamak isteyen kurum ve kuruluşlar https://register.gotowebinar.com/register/8070014409786804738 linkinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

 

 

Bilgilerinize duyrulur,

AVRUPA EĞİTİM VAKFI ÇAĞRISI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam