SEKTÖREL TİCARET HEYETLERİ VE ALIM HEYETLERİ H.K.

• 02.08.2017

Değerli üyelerimiz,

TOBB'dan alınan yazıya istinaden,

Firmaların ihracatlarını artırmak ve ülke olarak ihracat hedeflerimize ulaşmak amacıyla destek mekanizmalarının en etkin şekilde kullanılması kapsamında; 2011/1 sayılı “Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ” uyarınca sektörel ticaret heyeti ve sektörel alım heyeti programları düzenlenmektedir.

Sektörel ticaret heyeti programlarının ülkemizde yerleşik aynı sektörde ve/veya alt sektörlerinde faaliyette bulunan şirketlerin yurt dışında yerleşik şirketler,kurum ve kuruluşlar ile görüşmelerini,ilgili tesisleri yerinde görmesini ve meslek kuruluşlarını ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda işbirliği kuruluşlarınca, üye şirketlere yönelik olarak düzenlenen bir dış ticaret organizasyonu niteliğinde olduğu ve sektörel ticaret heyeti programlarında ulaşım,konaklama,tanıtım ve organizasyon giderlerinin %50 oranında ve program başına 100.000 ABD Dolarına kadar desteklenebildiği bildirilmektedir.

Diğer taraftan, sektörel alım heyeti programlarının ise yurt dışından ihracatçı şirket yetkilileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve basın mensuplarının davet edilerek ülkemizde yerleşik şirketlerle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmeleri,meslek kuruluşlarını ziyaret etmeleri, ilgili tesisleri yerinde görmeleri ve ülkemizde düzenlenen fuarları ziyaret etmelerini sağlamaya yönelik olarak düzenlediği ifade edilmektedir.Bu programlara yönelik olarak da ulaşım,konaklama, tanıtım ve organizasyon giderlerinin %50 oranında ve program başına 750.000 ABD dolarına kadar desteklenebildiği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

SEKTÖREL TİCARET HEYETLERİ VE ALIM HEYETLERİ H.K.