Haberler

MESLEKİ YETERLİLİK BELGENİZİ ALDINIZ MI ?

  • 30.11.2015

 Sayın Üyemiz ; T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU 30.11.2015 Tarihli ve 1859 sayılı gelen yazıda 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 23 Nisan 2015 tarihinde yayımlanmış ve 25 Mayıs 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğ ile 40  meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu yürürlüğe girmiştir.

 
 
 
Bu kapsamda zorunlu mesleklerde 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler çalıştırılmayacaktır.Bununla birlikte. kanun gereğince belge zorunluluğu kapsamında Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen belgelendirme kuruluşlarınca yapılacak sınavlardan başarılı olan kişilerin sınav ve belge ücretleri Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen oranlarda işsizlik sigortası fonundan kaerşılnmaktadır.
 
 
 
İlgili Broşür ekte verilmiştir.
MESLEKİ YETERLİLİK BELGENİZİ ALDINIZ MI ?

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam