MEMLEKETİM PORTALI KARİYER İMKÂNLARI HAKKINDA DUYURU

• 08.04.2016
Sayın Üyelerimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen yazıda; Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarındaki iletişimi ve anavatan ile bağlantılarını daha düzenli bir çerçeveye oturtabilmek, girişimcilerimizin birbirlerini tanımalarına ve anavatan ile ticari bağlantılarını güçlendirmelerine imkân sağlamak amacıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından "Memleketim Yurtdışı Türkler İletişim Portalı" adıyla önemli bir çalışmanın yürütülmekte olduğu bildirilmiştir. Dışişleri Bakanlığı ve TOBB arasında 07.05.2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Birliğin söz konusu Portalın şirketlerle ilgili olan bölümlerine ilişkin çalışmalarına destek vermekte ve katkı sağlamakta olduğunu, Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğunlukla kullanacağı Portal'da, Türkiye'de yerleşik firmalarda daha fazla görev almalarını sağlamak amacıyla, Türkiye'de yerleşik şirketlerimizin kariyer imkânlarının yayılmasının öngörülmekte olduğu, Bu çerçevede, ters beyin göçüne katkı sağlamak amacından büyük bir önem taşıyan bu çalışmayla, Odamız üyesi olan şirketler kariyer imkanlarına ilişkin duyurularını, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza kolaylıkla ulaştırabilecek ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın üye şirketlerde istihdam edilmesine imkan sağlanacağına, Bu sayede yurtdışında doğup büyüyen, bir çok donanıma sahip olan ve üye şirketlerimiz acısından farklı pazarlara açılmalarına imkan sağlayacak olan vatandaşlarımız, firmalarımızda daha fazla görev alabilme imkanı bulabileceği bildirilmiştir. Dışişleri Bakanlığı ve Birlik arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, “Memleketim Yurtdışı Türkler İletişim Portali” adındaki bu portalde yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, Türkiye’de yerleşik firmalarda daha fazla görev almalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Odamız üyesi olan şirketler, kariyer imkânlarına ilişkin duyurularını, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza kolaylıkla ulaştırabilecek ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın da şirketlerinde istihdam edilmesine imkân sağlanacaktır. Bahsi geçen portalde kariyer imkânlarını duyurmak isteyen Odamız üyelerinin senem.yavas@tobb.org.tr e-posta adresine iletmesi önemle duyurulur. Bilgilerinize sunarız.
 MEMLEKETİM PORTALI KARİYER İMKÂNLARI HAKKINDA DUYURU