Haberler

ÜYELERİMİZİN YURT DIŞINDAKİ MÜŞTERİLERİNE YAPMALARI ÖNERİLEN BİLGİ AKTARIMI

  • 04.08.2016

 Sayın Üyemiz,

 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 25.07.2016 tarih ve 13964 sayılı yazıda, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında, özellikle yurt dışında iş yapan üyelerimizin, yurt dışındaki müşterilerine ve ortaklarına sağlıklı bilgi aktarmaları ihtiyacının giderek önem kazandığı ifade edilmiş ve Birlik tarafından örnek bir mektup hazırlanarak sözü edilen yazı ekinde gönderilmiştir.
 
Bu çerçevede, varsa yurtdışı müşteri ve ortaklarınıza firmanız tarafından gönderilmek üzere aşağıdaki örnek yazı bilgilerinize sunulmuştur.
 
 
 
Tüm Üyelerimize Duyurulur.
 
 
 
To Whom It May Concern,
 
As you may know, on 15 July 2016, the democratically elected Government of Turkey was attempted to be overthrown by a fraction of the Turkish Armed Forces. The attempt was thwarted by the joint efforts of Turkish security forces staying loyal to the elected government and the people of Turkey.
 
We would like to inform you that our daily lives and all governmental functions turned into normal after this regrettable attempt throughout the country. The Cabinet has declared a State of Emergency to shorten the normalization process and to stabilize the Turkish economy immediately. And, all necessary measures have been taken to restore a more business friendly economy in the upcoming period.
 
On the business side, all firms and factories are continuing their normal operations without any interruption. Customs procedures and all commercial government services are operating normally without any delays.
 
It is our sincere belief that there will not be any instability in our country, and we will continue keeping our commitments to our business partners as before.
 
Please feel free to contact us, if you have any request.
 
Best regards,
 
For detailed information:
 
Phone +90 (312) 218 20 00 (PBX)
 
Fax +90 (312) 219 40 90 - 91 - 92 - 93
 
E-mail inf@tobb.org.tr
 
 
 
İNGİLİZCE – TÜRKÇE TERCÜME
 
İlgili Makama/Kişiye,
 
Bildiğiniz üzere, 15 Temmuz 2016 tarihinde demokratik bir şekilde seçilmiş olan Türk Hükümeti, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir kesim tarafından devrilmeye çalışılmıştır. Bu teşebbüs seçilmiş hükümete sadık kalan Türk güvenlik güçleri ile Türkiye halkının ortak çabaları ile önlenmiştir.
 
Bu üzücü girişimden sonra günlük yaşantımızın ve tüm devlet işlevlerimizin ülke genelinde normale döndüğünü sizlere bildirmek isteriz. Kabine, normalleşme sürecini kısaltmak ve Türk ekonomisini derhal stabilize etmek için Olağanüstü Hal ilan etmiştir. Ayrıca, önümüzdeki dönemde daha iş dostu bir ekonomi tesis etmek için tüm gerekli tedbirler alınmıştır.
 
İş dünyası tarafında ise, tüm firmalar ve fabrikalar hiçbir kesintiye uğramadan normal işlemlerine devam etmektedir. Gümrük prosedürleri ve ticaret ile ilgili tüm devlet hizmetleri hiçbir gecikme olmadan normal bir şekilde yürümektedir.
 
Ülkemizde hiçbir istikrarsızlık olmayacağı samimi inancımızdır ve daha önce olduğu gibi tüm iş ortaklarımıza olan taahhütlerimizi tutmaya devam edeceğiz.
 
Eğer herhangi bir isteğiniz olursa, bizimle iletişime geçmekten lütfen kaçınmayınız.
 
Saygılarımızla,
 
Detaylı Bilgi İçin:
 
Telefon: +90 (312) 218 20 00 (PBX)
 
Faks: +90 (312) 219 40 90 – 91 – 92 – 93
 
E-posta: info@tobb.org.tr
ÜYELERİMİZİN YURT DIŞINDAKİ MÜŞTERİLERİNE YAPMALARI ÖNERİLEN BİLGİ AKTARIMI

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam