Haberler

TRAKTÖR ÜRETİMİNDE YERLİLİK ORANININ ARTIRILMASI HAKKINDA

  • 23.03.2017

 Değerli Üyelerimiz,

 
TOBB’dan alınan 17.03.2017 tarih ve 511/066-4696 sayılı yazı ile, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’nün yazısına atıfla;Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekçi' nin traktör üretiminde yerlileşme oranının artırılmasına yönelik çalışma yapılması talimatları üzerine 19.01.2017 tarihinde Ekonomi Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve ilgili sektör temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirildiği bildirilmiştir.
 
Bahsi geçen toplantı neticesinde, traktör üretiminde yerlilik oranının yüksek olduğu anlaşılmış, fakat traktör parçalarından motor, hidrolik kaldırıcı, turbo, biyel kolu, enjektörler, dizel pompalar ve senkromeç temininin ağırlıklı olarak ithalat yoluyla karşılandığının tespit edildiği bildirilmiştir.
 
Bu çerçevede, söz konusu parçaların Türkiye’de üretiminin sağlanabilmesi için yatırım ihtiyacı bulunduğu hususunun girişimcilere duyurulması talep edilmiştir.
 
Üyelerimizin bilgilerine sunulur.
TRAKTÖR ÜRETİMİNDE YERLİLİK ORANININ ARTIRILMASI HAKKINDA

Ödemiş Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam